czy jest na rynku takie coś

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lofix
    Classic
    • 2014
    • 20

seba41, mocny ten alkohol mieliście na weselu.
    Mi się po alkoholu co najwyżej uginają kolana, ale żeby łamały stopy?
    A tak serio, wracaj do zdrowia aly
  • sotdi
    Ambiente
    • 2012
    • 199
    • Opel

Pytanie do kolegów czy na rynku jest coś w rodzaju bezprzewodowego huba usb?
    Oczywiście zdaję sobie sprawę że takie urządzenie musi być zasilane ale chodzi mi o pominięcie kabla na odcinku hub-gniazdo usb w kompie. Czyli coś żeby umożliwiło wpięcie myszy, klawiatury, pendriva, może modemu usb i bezprzewodowo połączyło sie z kompem - coś a'la stacja dokująca.
    pozdrawiam
    sotdi

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

sotdi, chodzi Ci o coś takiego?

VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• sotdi
        Ambiente
        • 2012
        • 199
        • Opel

Zamieszczone przez alxxx
        Właśnie takie coś:-) tyko sądziłem ze będzie tańsze...
        sotdi

Komentarz

• alxxx
          RS
          • 2010
          • 1823
          • Octavia I (1U2)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

sotdi, poszukaj bo jest tego dużo. Podejrzewam, że używkę znajdziesz tanio ale pewnie na usb 2.0.. bo na 3.0 to raczej będzie droga zabawa.

Komentarz

• sotdi
            Ambiente
            • 2012
            • 199
            • Opel

Zamieszczone przez alxxx
            sotdi, poszukaj bo jest tego dużo. Podejrzewam, że używkę znajdziesz tanio ale pewnie na usb 2.0.. bo na 3.0 to raczej będzie droga zabawa.
            a czy orientujesz się czy tego typu funkcjonalności nie będzie miał jakiś router z wejściami usb łączący sie z kompem po wi-fi?

pozdr
            sotdi

Komentarz

• alxxx
              RS
              • 2010
              • 1823
              • Octavia I (1U2)
              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

sotdi, To raczej ciężka sprawa - większość routerów ma usb żeby sobie postawić np. ftp.

Może napisz konkretne zastosowanie do czego taki hub potrzebujesz?

Komentarz

• sotdi
                Ambiente
                • 2012
                • 199
                • Opel

Zamieszczone przez alxxx
                sotdi Może napisz konkretne zastosowanie do czego taki hub potrzebujesz?
                alxxx - tylko dla własnej wygody - tak aby osiągnąć maksymalnie zbliżoną funkcjonalność do stacji dokującej: laptop ma tylko trzy gniazda usb i wielokrotne wyjmowanie w ciągu dnia (taki charakter używania laptopa) wtyczek niszczy gniazda usb, a poza tym czasem z uwagi na ich bliskość, ciężko włożyć np dwa pendrive obok siebie. Zatem taki hub ułatwiłby podłączenie większej ilości urządzeń na raz (dla przykładu: token, mysz, klawiatura, modem usb, pendrive, telefon) i możliwe byłoby ich szybkie odłączenie jak zabierałbym laptopa. Jak do tego miałby jakieś wejście do monitora - to byłaby bajka :-)
                sotdi

Komentarz

• Thundi
                  L&K
                  • 2005
                  • 1157

Do niektórych laptopów dostaniesz podstawkę (stacje dokującą) do mojego jest nawet z kartą grafiki (czyli lapek ma słabszą a w podstawce mocniejsza więc dłużej trzyma na baterii a powera w domu ma)
                  O ortografie dba FF.
                  Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                  http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                  Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• loyd
                    RS
                    • 2010
                    • 2342

Zamieszczone przez sotdi
                    wielokrotne wyjmowanie w ciągu dnia (taki charakter używania laptopa) wtyczek niszczy gniazda usb
                    Ile tego lapka chcesz używać ? 10 - 15 lat ?

Nie przesadzamy lekko ? Klawiaturę też podłączasz bo szkoda tej z laptopa ?

Przecież to już nie czasy 10 lat temu, że laptop był dostępny dla naprawdę bogatych .... i najczęściej był firmowy (a kto go miał w korpo to był naprawdę gość).

Teraz lapek kosztuje 1500 pln .... (a nie 9.000 pln) i z reguły się go po 2 - 3 latach wymienia .... I to nie jest chyba jakaś fanaberia.

Komentarz

• robreg
                      L&K
                      • 2010
                      • 1195
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXP 1.4 MPI 75 KM

sotdi, use google Luke!

Kod:
                      http://www.kensington.com/us/us/4723/K33972US/usb-3-0-docking-station-with-d#.VG5nFsnp8T0
                      wszystko już jest..., no prawie.
                      Pozdrawiam, Robreg.
                      ----
                      furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• sotdi
                        Ambiente
                        • 2012
                        • 199
                        • Opel

Zamieszczone przez loyd
                        Zamieszczone przez sotdi
                        wielokrotne wyjmowanie w ciągu dnia (taki charakter używania laptopa) wtyczek niszczy gniazda usb
                        Ile tego lapka chcesz używać ? 10 - 15 lat ?

Nie przesadzamy lekko ? Klawiaturę też podłączasz bo szkoda tej z laptopa ?

Przecież to już nie czasy 10 lat temu, że laptop był dostępny dla naprawdę bogatych .... i najczęściej był firmowy (a kto go miał w korpo to był naprawdę gość).

Teraz lapek kosztuje 1500 pln .... (a nie 9.000 pln) i z reguły się go po 2 - 3 latach wymienia .... I to nie jest chyba jakaś fanaberia.
                        nie chodzi o cenę ale o wygodę - kwestia korzystania z klawiatury to pochodna odrębnego monitora. Nie jest oczywiście problemem zakup laptopa ale nie lubię kwestii związanych z migracją na nowy sprzęt - dane i ustawienia. Generalnie wystarcza mi coś takiego jak
                        d-port w dellu ale laptop, z którego korzystam nie ma replikatora portów ani dedykowanej stacji dokującej. Poza tym d-port jest przewodowy, a pomyślałem że wygodnie byłoby np wpadając na chwilę do biura w ogóle nie wyjmować lapka z torby - stąd pomysł z bezprzewodowym hubem usb...

[ Dodano: Czw 20 Lis, 14 23:37 ]
                        Zamieszczone przez robreg
                        sotdi, use google Luke!

Kod:
                        http://www.kensington.com/us/us/4723/K33972US/usb-3-0-docking-station-with-d#.VG5nFsnp8T0
                        zdecydowanie mój typ - dzięki
                        sotdi

Komentarz

• alxxx
                          RS
                          • 2010
                          • 1823
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez robreg
                          sotdi, use google Luke!

Kod:
                          ale cena też nie mała

Komentarz

• robreg
                            L&K
                            • 2010
                            • 1195
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXP 1.4 MPI 75 KM

alxxx, wiem, ale jest to urządzenie, które robi zaj....... robotę. Tak naprawdę jest kilka modeli tego ustrojstwa, nie wszystkie tak wypaśne jak to, które pokazałem.

Na początku byłem mocno sceptyczny do tego rozwiązania (no bo jak? wszystko, w tym sygnał VGA pchać przez USB), kiedy chwilę na nim popracowałem, stwierdziłem że jednak Kensington dał radę.

ja pracowałem na takiej:

Kod:
                            http://allegro.pl/kensington-sd400v-k33926-stacja-dokujaca-poznan-i4791330787.html
                            [url]http://allegro.pl/uniwersalna-stacja-dokujaca-kensington-sd400v-hdmi-i4783740457.html[/url]
                            [ Dodano: Pią 21 Lis, 14 02:38 ]
                            ten kraj nie przestanie mnie zadziwiać:

dzisiaj SD400V (USB 2.0) można dostać za 79 / 299 złotych
                            SD3000V (tę z USB 3.0) można dostać za 499 złotych - na tę cenę, jak na oferowanie tyle mięcha USB 3.0 nie ma się co boczyć...

zastanawia mnie jednak, co robią ludzie oferujący SD400V w cenie 580 PLN!!! - wiem, wiem, śmierć frajerom, jak znajdą klienta, mamy wolność, kto komu zabroni szastać pieniędzmi...
                            Pozdrawiam, Robreg.
                            ----
                            furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

Pracuję...